Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Tragédia v Írsku: Rozhádaní kamionisti utĺkli železnou tyčou Slováka

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia po incidente na parkovisku zatkla dvoch iných kamionistov, no podľa správy servera thejournal.ie však neskôr oboch prepustila na slobodu bez toho, aby voči nim vzniesla obvinenia.

Dublin 24. februára (TASR) - Na parkovisku pri čerpacej stanici na okraji írskeho mesta Fermoy našli v noci na stredu mŕtveho vodiča kamiónu, ktorého niektoré médiá identifikovali ako 40-ročného Slováka. Ten údajne zahynul, keď na neho kolegovia pri hádke zaútočili železnou tyčou.

Írska verejnoprávna stanica RTÉ dnes uviedla, že obeťou incidentu je slovenský občan, ktorý však už niekoľko rokov žil v meste Fermoy so svojou manželkou a dvoma dcérami. Ďalšieho napadnutého muža vo veku 30-40 rokov podľa tejto správy previezli so zraneniami do nemocnice v meste Cork, jeho život však nie je ohrozený.

Viaceré írske elektronické médiá informovali, že usmrtený i zranený muž pochádzali z Poľska. Polícia po incidente na parkovisku, ktoré sa nachádza na ceste medzi Corkom a Dublinom, zatkla dvoch iných kamionistov, podľa správy servera thejournal.ie však neskôr oboch prepustila na slobodu bez toho, aby voči nim vzniesla obvinenia.

Internetové vydanie denníka The Irish Sun uviedlo, že hádka medzi vodičmi kamiónov vypukla v utorok neskoro večer a podľa nemenovaných zdrojov mohla súvisieť s predajom nezákonne dovezených cigariet. Vyústila do útoku železnou tyčou, pri ktorom jeden z mužov utrpel smrteľné poranenia hlavy. Jeho telo našli pracovníci priľahlej servisnej stanice po tom, ako sa viacerí kamionisti z parkoviska sťažovali, že pre krik nemôžu spať.

Polícia sa snaží nočný incident objasniť aj pomocou záberov z bezpečnostnej kamery.