Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Skvelá šanca pre škôlky a jasle v Trnavskom a Nitrianskom kraji

Foto: Nadácia pre deti Slovenska

Nadácia pre deti Slovenska vyhlasuje 1.ročník nového grantového programu „Rád chodím do škôlky“

Bratislava 14. máj (OTS) - Nadácia pre deti Slovenska vyhlasuje 1.ročník grantového programu Rád chodím do škôlky. Tento nový grantový program je podporený z Nadačného fondu spoločnosti Samsung Electronics Slovakia a jeho hlavným cieľom je rozvoj bezpečného a pre deti priateľského prostredia v jasliach a v materských školách Trnavského a Nitrianskeho kraja.

O podporu sa môžu do 2.júna 2013 uchádzať všetky jasle a materské školy pôsobiace v Trnavskom a Nitrianskom kraji a to na aktivity, ktorých cieľom je:
1. Rozvíjať tvorivosť a aktivitu detí.
2. Vytvoriť podmienky pre rozvoj osobnosti s ohľadom na zdravý životný štýl dieťaťa.
3. Podporiť inovácie vo vzdelávacom a výchovnom procese.
4. Rozvíjať efektívnu spoluprácu detí, rodičov a učiteľov.
5. Rozvíjať spoluprácu medzi organizáciami a inštitúciami z rôznych sektorov v komunite, ktoré spájajú svoj potenciál v prospech detí v predškolskom veku.

Grantový program „Rád chodím do škôlky“ teda prináša predškolským zariadeniam jedinečnú príležitosť získať financie na projekty, ktoré podporia mnohostranný rozvoj osobnosti detí; pomôže škôlkam a jasliam lepšie reagovať na aktuálne potreby najmenších obyvateľov nitrianskeho a trnavského regiónu a vytvárať pre nich harmonické a podnetné prostredie, ktoré pre svoj správny vývin potrebujú.

Veríme, že tento zaujímavý projekt, ktorý sme pripravili s naším partnerom – spoločnosťou Samsung Electronics Slovakia, si už v pilotnom ročníka získa dostatočnú pozornosť a záujem zo strany predškolských zariadení a že prostredníctvom podpory kvalitných projektov budeme môcť spolu prispieť k rozvoju tvorivosti, aktivity a zdravému životnému štýlu detí v Trnavskom a Nitrianskom kraji.

Všetky bližšie informácie o grantovom programe sú k dispozícii na webovej stránke nadácie www.nds.sk a potenciálnych záujemcov o podporu z tohto grantového programu vyzývame k včasnému podaniu žiadostí v predpísanej forme.