Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Prezident Gašparovič má už po dovolenke, poslanci len vyrážajú

Ivan Gašparovič Foto: TASR/Martin Baumann

Poslanec opozičnej SDKÚ-DS Miroslav Beblavý sa chystá na kultúrnu turistiku do Petrohradu. Zato poslanec koaličného SMERu -SD Viliam Jasaň bude tráviť voľno na Slovensku.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Zatiaľ, čo prezident Ivan Gašparovič už má letnú dovolenku za sebou a čakajú ho len pracovné povinnosti, poslancom skončila posledná "letná" schôdza parlamentu len minulý týždeň (10. júla) a na dovolenky mnohí vyrážajú v týchto dňoch.


"Pán prezident už má týždňovú dovolenku v Chorvátsku za sebou. Ďalšiu neplánuje," informoval TASR hovorca hlavy štátu Marek Trubač.




Beblavý ide do Petrohradu

Miroslav Beblavý
Foto: TASR/Štefan Puškáš
Zato poslanec opozičnej SDKÚ-DS Miroslav Beblavý sa na budúci týždeň teší aj s manželkou Emou do ruského Petrohradu. "Tento týždeň som ešte v práci. Ako predseda výboru pre nezlučiteľnosť funkcií mám ešte agendu, práve napríklad podpisujem pokutu Štefanovi Nižňanskému (bývalému riaditeľovi Slovenskej televízie, pozn. TASR)," povedal šéf výboru, ktorý môže pokutovať verejných funkcionárov napríklad v prípade neskorého poskytnutia informácií predpísaných zákonom.

"Do Petrohradu ideme s manželkou sami dvaja, na kultúrnu turistiku. Ešte som tam nebol a tak dúfam, že si všetko stihnem za tých päť dní pozrieť," dodal Beblavý.

Martin Poliačik
Foto: TASR/Tomáš Halász
Poliačik bude trénovať chôdzu

Malého chodca menom Jakub ide do českej obce Rynartice trénovať poslanec SaS Martin Poliačik. "Syn má pätnásť mesiacov, už sa púšťa do chôdze," pochválil Jakuba hrdý otec. "Je to malá obec pri Děčíne, kde je krásna príroda, niečo ako české Švajčiarsko, chcem tam stráviť pár dní s rodinou," povedal. Dodal, že s manželkou Hankou už stihli tento rok "prebrázdiť" tri hudobné festivaly, od Pohody, cez Colours of Ostrava až po piešťanský Grape.

Jasaň pôjde do rodného Poproča

Späť ku vlastným koreňom sa koncom tohto leta vracia poslanec Smeru-SD Viliam Jasaň. "Budem na Slovensku. Idem do rodnej dedinky Poproč, mám tam mamu, idem teda za ňou. Program: záhrada, príroda, les. Ak budú hríby, tak aj hubárčenie," vysvetlil poslanec.

Viliam Jasaň
Foto: TASR/Martin Baumann


Bugár bude relaxovať tvrdou prácou v záhrade

Záhrada sa stala letným osudom aj pre šéfa Mosta - Híd Bélu Bugára, ten v nej však relaxuje tvrdou prácou. V minulosti sa vyjadril, že pri okopávaní záhrady po nervákoch v parlamente niekedy aj odkopne koreň, teraz to však nehrozí. "Všetko už je veľké, oberáme. Väčšinu už ženy zavarili, takže najmä čistím," povedal. Pochválil sa však, že vypílil aj jeden suchý strom a vláči do dvora dozretú jedlú kukuricu.
Béla Bugár
Foto: TASR