Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

T. GAŠPAR: Vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka očakávam zásadný posun

Na archívnej snímke prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar počas tlačovej konferencie o aktuálnych informáciach vo vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice v Bratislave 28. februára 2018. Foto: TASR - Marko Erd

Policajný prezident to uviedol v rozhovore pre MF Dnes.

Bratislava 11. apríla (Teraz.sk) - Policajný prezident Tibor Gašpar očakáva zásadný posun vo vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Uviedol v rozhovore pre českú MF Dnes, ktorý cituje portál hnonline.sk.

"Sám každú hodinu a každý deň očakávam, že ku mne do kancelárie vstúpi riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry a oznámi, že máme páchateľa," cituje portál policajného prezidenta.

Podľa informácií HN sa polícia z pôvodných štyroch scenárov sústredila už iba na jeden a má vytipovaného páchateľa. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová však na otázku TASR ohľadom vyšetrovacích verzií uviedla, že sú preverované viaceré vyšetrovacie verzie činu, každej je venovaná rovnaká vážnosť a preverujú sa s rovnakou pozornosťou. "Ďalšie informácie budú poskytnuté médiám v možnom rozsahu, ktorý neohrozí ďalší stav prípravného konania a konania na súde, hneď ako to procesná situácia dovolí," dodala. ÚŠP podľa nej nedisponuje ani informáciou o vytipovaní možného páchateľa.

Tibor Gašpar zároveň odmietol rôzne medializované obvinenia z pochybení pri policajnej práci. "Politici opakujú, že polícia nemá dôveru a tým sa vytvára tlak na vyšetrovateľov. Tu sa proste niekoľko týždňov vytvára obraz nefunkčnej polície a neodborného vedenia. Vyšetrovanie vraždy však beží štandardne a nikto doň nezasahuje," povedal podľa idnes.cz Gašpar.

Zároveň uviedol, že tlak, ktorý na jeho osobu vytvára prezident Andrej Kiska, je podľa neho motivovaný vyšetrovaním financovania jeho predvolebnej kampane a jeho spoločností. "Národná kriminálna agentúra má na stole päť rôznych podozrení okolo jeho spoločností. V dvoch už je vedené trestné stíhanie," povedal podľa portálu Gašpar. "Vidím v tom konflikt záujmov," dodal policajný prezident.