Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

VIDEO: NAKA zadržala Taliana pre miliónové podvody v elektrárňach

Finančná polícia NAKA zadržala Taliana na letisku. Foto: KR PZ SR

Prípad sa týka Slovenských elektrární a škoda podľa policajtov dosiahla 25 miliónov eur.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Finančná polícia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržala po prílete z Milána na bratislavskom letisku občana Talianska, ktorého obvinila z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ Špecializovaného tímu národnej jednotky finančnej polície NAKA vzniesol obvinenie voči dvom občanom Talianskej republiky P. R. a N. C. - v čase spáchania skutku čelným predstaviteľom spoločnosti Slovenské elektrárne - za spáchanie obzvlášť závažného zločinu porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku. Konaním obvinených súvisiacim s hospodárením s majetkom Slovenských elektrární vznikla podľa polície škoda viac ako 22 miliónov eur.

Súčasne v Bratislave došlo k zadržaniu jedného z obvinených, s ktorým bude polícia vykonávať procesné úkony a skúmať naplnenie dôvodov väzby. Špecializovaný tím vykonáva všetky potrebné úkony na preverenie podozrení týkajúcich sa dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne Mochovce. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie momentálne nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie.

"Dôvody a podrobnosti dnešného zásahu nepoznáme. Môžem konštatovať len to, že Slovenské elektrárne vždy poskytovali a budú poskytovať polícii SR plnú súčinnosť," reagoval manažér externej komunikácie Slovenských elektrární Miroslav Šarišský.