Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Fico: Orbán kladie maďarské záujmy na 1. miesto, vsadil na suverenitu

Na snímke predseda strany Smer-SD Robert Fico, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

V nedeľu (3. 4.) sa v Maďarsku konali parlamentné voľby. Maďarský premiér Viktor Orbán zostane vo funkcii ďalšie štyri roky.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Maďarský premiér Viktor Orbán kladie vo svojej politike maďarské záujmy na prvé miesto a nenechal zatiahnuť Maďarsko do konfliktu na Ukrajine. V reakcii na výsledok maďarských parlamentných volieb to vyhlásil šéf opozičného Smeru-SD Robert Fico. Orbán podľa neho "veľmi jasne" vsadil na suverenitu a prosperitu Maďarska.

"Blahoželám Maďarsku k volebným výsledkom. Vôbec ma neprekvapili. Napriek tomu, že som hodnotovo na opačnom brehu ako Viktor Orbán, počas vládnutia Smeru-SD sme spoločne garantovali stabilitu slovensko-maďarských vzťahov, ktoré už nie sú predmetom slovenského vnútropolitického súperenia," skonštatoval na sociálnej sieti Fico.
Na snímke z 3. apríla 2022 maďarský premiér Viktor Orbán máva počas volebnej noci po parlamentných voľbách a referende o zákone na ochranu detí v Budapešti.
Foto: TASR/AP

V nedeľu (3. 4.) sa v Maďarsku konali parlamentné voľby. Maďarský premiér Viktor Orbán zostane vo funkcii ďalšie štyri roky. Jeho vládny blok strán Fidesz-KDNP, ktorý je pri moci od roku 2010, dosiahol víťazstvo a podľa doterajších výsledkov smeruje k dvojtretinovej väčšine v parlamente.