Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

FICO: Talianska prokuratúra popiera informácie o telefonáte s Vadalom

Na archívnej snímke predseda politickej strany SMER-sociálna demokracia Robert Fico. Foto: TASR - Pavol Zachar

Viaceré slovenské médiá s odvolaním sa na taliansku tlač v uplynulých dňoch uvádzali, že o existencii telefonátu má mať informácie práve talianska prokuratúra .

Bratislava 22. februára (TASR) - Talianski prokurátori kategoricky vylúčili, že by kalábrijská prokuratúra mala akúkoľvek informáciu o telefonáte Antonina Vadalu s Robertom Ficom. Uviedol to predseda Smeru-SD Fico na tlačovej konferencii v Bratislave. Expremiér očakáva od médií ospravedlnenie.

"Taliansky národný prokurátor a kalábrijský regionálny prokurátor kategoricky potvrdili a vylúčili, že by kalábrijská prokuratúra mala akúkoľvek informáciu o telefonáte pána Vadalu s Robertom Ficom. A keby takúto informáciu mali, tak by ju nikdy nedali médiám," citoval Fico z materiálu od Talianov. Informácie podľa vlastných slov zisťoval legálnou diplomatickou cestou.

Denník N s odvolaním sa na talianske noviny La Republica publikoval článok, podľa ktorého talianska prokuratúra v roku 2012 zistila, že taliansky podnikateľ Antonino Vadala telefonoval s vtedajším premiérom SR Robertom Ficom (Smer-SD). Podľa Fica išlo o "kačicu".

Poslanec Národnej rady SR Ondrej Dostál (šéf mimoparlamentnej OKS) podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie informácií o telefonáte medzi Antoninom Vadalom a Robertom Ficom "a ďalších informácií svedčiacich o prepojeniach Vadalu s predstaviteľmi štátnych orgánov Slovenskej republiky zneužívaných na krytie páchania drogovej trestnej činnosti".