Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Fico hovorí v súvislosti so stíhaním Miroslava V. o perzekúcii od OČTK

Na snímke poslanec NRSR Robert Fico (SMER-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Odmietnutie obžaloby zatiaľ nie je právoplatné. O sťažnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Bratislava 10. júla (TASR) - Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico hovorí v súvislosti s trestným stíhaním podnikateľa Miroslava V. o perzekúcii zo strany orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Zdôraznil, že odmietnutie obžaloby sudcom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) poukazuje na "katalóg" porušení základných ľudských práv obvineného.

"Miroslav V. je typickým príkladom perzekúcie nevinného človeka bez akýchkoľvek dôkazov len preto, lebo existuje osobné prepojenie medzi mnou a Miroslavom V., s ktorým sme dlhoroční osobní priatelia," podotkol Fico. Stíhanie Miroslava V. považuje za ďalší dôkaz o zneužívaní trestného práva v boji proti opozícii.

Odmietnutie obžaloby zatiaľ nie je právoplatné. O sťažnosti Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Šéf Smeru-SD na pondelkovej tlačovej konferencii tiež kritizoval uzavretie dohody o vine a treste medzi exšéfom národnej jednotky finančnej polície Bernardom S. a prokurátorom ÚŠP, o ktorej bude rozhodovať ŠTS. "Za normálnych okolností by tomuto človeku hrozilo dlhoročné väzenie," zdôraznil Fico.