Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Fico: Exkoalícia si neželá rokovať o situácii s nelegálnou migráciou

Na snímke sprava poslanci NR SR Robert Fico, Ladislav Kamenický a podpredseda NR SR Juraj Blanár (všetci Smer - SD) odchádzajú zo sály po tom, čo neotvorili 104. schôdzu NR SR 19. septembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Šéf Smeru-SD Robert Fico zopakoval, že vláda vydáva nelegálnym migrantom potvrdenia v rozpore so zákonom. Upozornil, že opatrenia voči situácii s migráciou začína zavádzať Rakúsko i Nemecko.

Bratislava 19. septembra (TASR) - V rokovacej sále Národnej rady (NR) SR bolo v utorok podstatne viac poslancov, ako sa reálne na mimoriadnej schôdzi prezentovalo. Bývalá koalícia si však neželá rokovať o bezpečnostnej situácii spojenej s nelegálnou migráciou, pretože nevie, čo s tým má robiť. Vyhlásil to šéf Smeru-SD Robert Fico.

Fico zopakoval, že vláda vydáva nelegálnym migrantom potvrdenia v rozpore so zákonom. Upozornil, že opatrenia voči situácii s migráciou začína zavádzať Rakúsko i Nemecko.

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa pokúsia otvoriť mimoriadnu schôdzu k problematike zavedenia kontrol na slovensko-maďarskej hranici v stredu (20. 9.). V utorok sa totiž ani na druhý pokus v rokovacej sále neprezentoval dostatok poslancov, parlament preto nebol uznášaniaschopný.