Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Dôvera: ÚDZS v súvislosti s účtovnou závierkou pokračuje v šikane

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Je zarážajúce, že ÚDZS v správe neurobil žiadnu sebareflexiu a neprijal svoj diel zodpovednosti za katastrofálne hospodárenie štátnej poisťovne, dodala Dôvera.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) v súvislosti s účtovnou závierkou pokračuje v šikane zdravotnej poisťovne Dôvera. Podľa poisťovne úrad dookola opakuje svoje tvrdenia z minulosti, na ktoré už mnohokrát reagovala a vyvrátila ich. Jej PR špecialista Matej Štepianský to uviedol v reakcii pre TASR.

"Je zarážajúce, že ÚDZS v správe neurobil žiadnu sebareflexiu a neprijal svoj diel zodpovednosti za katastrofálne hospodárenie štátnej poisťovne," dodala Dôvera.

Úrad poukázal na to, že audítori pri overovaní účtovnej závierky Dôvery i štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) upozornili na riziká, ktoré môžu v budúcnosti zmeniť pohľad na ich hospodársku situáciu. Pri Dôvere audítor upozornil, že vykázala znehodnotenie poistného kmeňa vo výške 168,8 milióna eur. Úrad pripomenul, že táto účtovná operácia má priamy vzťah so spojením zdravotných poisťovní Apollo a Dôvera v roku 2009, keď sa vytvorený poistný kmeň ocenil na vyše 484 miliónov eur, čím vznikol účtovný zisk.