Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Do predsedníctva strany Most-Híd vraj mieri aj viceprimátor Rožňavy

Foto: TASR/Michal Svítok

Bugárovci budú na rokovaní Republikového výboru hovoriť o svojom budúcom smerovaní.

Bratislava 1. júna (TASR) - Do Predsedníctva Mosta-Híd mieri podľa informácií TASR manažérka strany Edita Nochtová, viceprimátor Rožňavy Pavol Burdiga a štúrovská poslankyňa Andrea Vitkóová. Personálne otázky má riešiť sobotňajší (2.6.) Republikový výbor v Bratislave.

Burdiga v súčasnosti vedie mesto Rožňava. Primátor Vladislav Laciak sa totiž vzdal funkcie. Burdiga bude mestu šéfovať do zloženia sľubu novozvoleným primátorom. Vitkóová pôsobí v štúrovskom zastupiteľstve ako poslankyňa. Za Most-Híd kandidovala aj v tohtoročných parlamentných voľbách.

V predsedníctve sú momentálne okrem šéfa Bélu Bugára, podpredsedov Zsolta Simona, Rudolfa Chmela a Ivana Švejnu aj predseda poslaneckého klubu László Solymos, poslanci Tibor Bastrnák, Gábor Gál, Elemér Jakab a možný kandidát na splnomocnenca pre menšiny László A. Nagy.

Bugárovci budú na rokovaní Republikového výboru hovoriť o svojom budúcom smerovaní. Venovať sa okrem iného budú aj výsledku v tohtoročných voľbách, príprave septembrového Snemu i hospodáreniu strany.