Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Danko chcel mať prejav na slávnosti na Devíne. Tvrdí, že nemali záujem

Na snímke predseda Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: TASR - Martin Baumann

Danko svoj prejav zverejnil na svojom profile aj na profile SNS na Facebooku.

Bratislava 5. júla (TASR) - Predsedovi Národnej rady SR Andrejovi Dankovi (SNS) neumožnili dnes s prejavom vystúpiť na cyrilometodských slávnostiach na Devíne, na ktorých sa zúčastnil premiér Robert Fico (Smer-SD). Tvrdí to Zuzana Čižmáriková, šéfka komunikácie parlamentu s tým, že o to mal záujem.

"Predseda parlamentu však z protokolu Úradu vlády SR dostal odpoveď, že jeho prejav nie je na oslavách žiaduci, a preto sa osláv nezúčastnil," vysvetlila Čižmáriková.

Danko svoj prejav zverejnil na svojom profile aj na profile SNS na Facebooku. "Napriek tomu, že išlo o akciu Úradu vlády SR, je mu osobne ľúto, že tak významného podujatia sa nemohol aktívne zúčastniť," dodala Čižmáriková.

Fico dnes na hrade Devín kritizoval prezidenta SR Andreja Kisku z neúčasti na slávnostiach. Ten mu na to v reakcii odpovedal, že sa zúčastnil viacero osláv štátnych sviatkov, kde premiéra Fica nevidel. "Ale nikdy by prezidenta nenapadlo o tom verejne hovoriť. A už vôbec nie, ak by mal premiér manželku vo vysokom štádiu tehotenstva," dodal Kiskov hovorca Roman Krpelan. Fico o Dankovi na slávnostiach nehovoril.