Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Čestných a odvážnych mladých ľudí možno nominovať na Férový čin roka

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ocenenie tretíkrát zviditeľní príbehy mladých ľudí, ktorí svojou angažovanosťou a činmi posunuli hranice možného a stali sa inšpiráciou a príkladom pre občiansku spoločnosť.

Bratislava 6. marca (TASR) - Nadácia Zastavme korupciu spustila prihlasovanie do tretieho ročníka mládežníckeho ocenenia Férový čin roka. Nominácie môžu podávať jednotlivci, organizácie alebo školy. Nominovať možno jednotlivcov vo veku 16 až 26 rokov do 14. apríla. TASR o tom informoval komunikačný špecialista nadácie Norbert Chomistek.

Ocenenie tretíkrát zviditeľní príbehy mladých ľudí, ktorí svojou angažovanosťou a činmi posunuli hranice možného a stali sa inšpiráciou a príkladom pre občiansku spoločnosť. "Bola to práve mladá generácia, ktorá viackrát ovplyvnila smerovanie Slovenska správnym smerom. Veríme, že aj dnešná generácia mladých má silu a schopnosť pretvárať Slovensko na krajinu, v ktorej budú chcieť žiť. A práve činy vedúce k takýmto zmenám chceme oceniť," uviedol zástupca riaditeľky Nadácie Zastavme korupciu Martin Suchý.

Minulý rok ocenili aktivity zamerané na témy šikany, mentálneho zdravia či vojny na Ukrajine. Laureátom minulého ročníka bol Danyil Tsybulko, zakladateľ organizácie Metoikos, ktorá pomáha integrovať zahraničných študentov a cudzincov do slovenskej spoločnosti.