Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bývalý šéf NAKA Róbert Krajmer by mal nastúpiť na ministerstvo vnútra

Bývalý riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer, vľavo. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov pre portál uviedol, že Krajmer nie je a nebude poradcom ministerky Denisy Sakovej.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Bývalý šéf Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer by mal od septembra pracovať na ministerstve vnútra. Informuje o tom portál aktuality.sk, ktorému to mal potvrdiť dôveryhodný zdroj.

Krajmer by mal údajne pôsobiť vo funkcii pre oblasť dopravy. Hovorca rezortu vnútra Petar Lazarov pre portál uviedol, že Krajmer nie je a nebude poradcom ministerky Denisy Sakovej. Odchod Krajmera na ministerstvo policajné prezídium pre aktuality.sk nepotvrdilo, ani nevyvrátilo.

Po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bol Krajmer kritizovaný za to, že sa objavil po na obhliadke miesta činu, hoci tam nemal čo robiť. Následne vo funkcii skončil a nastúpil na Oddelenie komunikácie a prevencie kancelárie Prezidenta policajného zboru. Podľa portálu v tejto funkcii skončil po menej ako štyroch mesiacoch. O Krajmerovi v minulosti písal zavraždený novinár v súvislosti s tým, že jeho manželka Mária figurovala vo firme s podnikateľmi Zoroslavom Kollárom a Norbertom Bödörom.