Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Bugárovci prijmú Ficovo pozvanie na rokovanie

Volebná atmosféra v centrále politickej strany Most-Híd, vľavo podpredseda strany Zsolt Simon a vpravo predseda strany Béla Bugár. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podľa predseda Mostu-Híd Béla Bugára však nikto nebude mať záujem o koalíciu.

Bratislava 11. marca (TASR) - Strana Most-Híd prijme pozvanie víťaza volieb Smeru-SD na rokovanie. "Patrí sa prijať pozvanie. Chceme si vypočuť, o čom nás chce pán predseda Fico informovať," povedal dnes ráno predseda Mostu-Híd Béla Bugár, podľa ktorého však nikto nebude mať záujem o koalíciu.

"Veď Smer má sám podľa predbežných výsledkov 85 poslaneckých hlasov, takže predpokladám, že ani pána Fica takéto možnosti nenapadli," reagoval Bugár na slová šéfa Smeru-SD Roberta Fica, že každá strana, ktorá vo voľbách získa nad päť percent, by sa mala zúčastniť okrúhleho stola. Bugárovci si vedia predstaviť rokovanie o témach napríklad európskych, pri ktorých bude na prijímanie zákonov v parlamente potrebná ústavná väčšina, teda 90 hlasov.

Bugár zároveň poďakoval voličom za to, že odovzdali hlas strane Most-Híd a umožnili jej dostať sa do parlamentu. Podľa priebežných neoficiálnych výsledkov po zrátaní viac ako 96 percent volebných okrskov získal Most-Híd 6,9 percenta. Bugár považuje tento výsledok vzhľadom na štvavú kampaň SMK a maďarských médií za uspokojivý.

Pripisuje ho aj frustrácii voličov, ktorú vyvolal pád vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), ale aj kauze Gorila. "Najviac nám uškodila kauza Gorila. Ale nielen politickým stranám, ale celému Slovensku, kde zavládla kríza dôvery," uzavrel Bugár.