Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Bugár hovoril so šéfom EPP Daulom o pravicovej alternatíve voči Smeru

Predseda najväčšej politickej skupiny v Európskom parlamente - Európskej ľudovej strany (EĽS) Joseph Daul. Foto: FOTO TASR/Tomáš Halász

Šéf Mosta-Híd Béla Bugár hovoril s predsedom Európskej ľudovej strany (EPP) Josephom Daulom o tom, že na Slovensku treba vytvoriť alternatívu voči Smeru-SD.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Šéf Mosta-Híd Béla Bugár hovoril s predsedom Európskej ľudovej strany (EPP) Josephom Daulom o tom, že na Slovensku treba vytvoriť alternatívu voči Smeru-SD.

"Predsedu Daula som oboznámil aj s alternatívou, ktorú je potrebné vytvárať voči vládnej strane Smer,"
informoval po rokovaní v Bruseli Bugár.

Daulovi povedal, že Most-Híd by chcel spolupracovať s KDH a Sieťou. Sú si totiž podľa Bugára prograomvo blízke, čo je pre stranu dôležité. "Daul súhlasil, že spolupráca relevantných pravicových strán je rok pred voľbami kľúčová," píše sa v stanovisku Mosta-Híd.

Bugár informoval Daula aj o svojom strategickom dokumente Občianska vízia. Program chce v najbližšom období predstavovať ľuďom po celom Slovensku.

"Aby sme dokázali presvedčiť ľudí o tom, že alternatíva voči mocenskému štýlu politiky Smeru existuje a musí byť založená na programovom základe. Len tak sa dá dosiahnuť zmena vo voľbách v roku 2016," uzavrel Bugár.