Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Slovensko

Bratislavský majáles sa zrejme dnes nezačne

Problémom nie je až tak dážď, ale skôr blato. Po celodennom pršaní je terén veľmi zlý.

Bratislava 4. mája (TASR) – Dnešné daždivé počasie nepraje Bratislavskému majálesu. Keďže celý deň prší a festival je pod holým nebom, organizátori sa rozhodli program zmeniť. Skupiny Puding pani Elvisovej a Billy Barman presúvajú na nedeľu, s Parou, ktorá dnes tiež mala vystúpiť, sa ešte dohadujú. "Problémom nie je až tak dážď, ale skôr blato. Po celodennom pršaní je terén veľmi zlý," povedal pre TASR Milan Vajda z občianskeho združenia Bratislavský majáles, ktorý podujatie organizuje.

Festival sa mal začať dnes o 17.30 h kapelou Medial Banana. Pol hodinu po nej mala vystúpiť skupina Puding pani Elvisovej a o 19.45 h Billy Barman. "Predbežne obe skupiny presúvame na nedeľu. S najväčšou pravdepodobnosťou teda vystúpia niekedy medzi 15.00 a 18.00 h," vysvetlil Vajda. S Parou, ktorá bola v programe na 21.00 h, sa organizátori ešte dohadujú, kapela totiž v nedeľu vystúpiť nemôže.

"Bratislavský majáles je open air festival s voľným vstupom, preto nie je možné, aby mal takzvanú suchú alternatívu," uviedol Vajda s tým, že ak by dnes festival odštartovali, mohli by zničiť aj mestský trávnik. "Toto nie je festival mimo mesta, kde ľudia stoja aj v blate," podotkol.

V minulom roku podľa hovorcu primátora Ľubomíra Andrassyho festival navštívilo viac ako 50.000 ľudí. Či počasie ovplyvní tohtoročnú návštevnosť, je otázne.