Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Arcibiskupa Bezáka sa pýtali aj na osoby s pochybnou povesťou

Trnavský arcibiskup Mons. Róbert Bezák udeľuje požehnanie krátko po svojom vysvätení pred Katedrálou sv. Jána Krstieteľa v Trnave 6. júna 2009. Foto: TASR/Martin Palkovič

Róbert Bezák musel podľa televízie TA3 odpovedať aj na vyslovene osobné otázky, ktoré sa týkali jeho údajných návštev kúpalísk, sáun a verejných spŕch v sprievode osôb pochybnej povesti.

Bratislava 16. júla (TASR) - Medzi 11 otázkami, s ktorými sa Vatikán obrátil na dnes už odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, boli aj otázky týkajúce sa jeho názoru na celibát, abortu, eutanázie či predmanželských vzťahov. Informovala o tom dnes televízia TA 3.

Niektoré z otázok podľa televízie prekvapili aj samotného Bezáka. "Ak by som mal nejaké pochybné názory, nemohlo by to za ten dlhý čas uniknúť pozornosti, ale keďže som ich nemal, mohol som vykonávať úrady, ktoré mi boli zverené a tie isté názory mám aj teraz," citovala televízia Bezáka.

Ten musel podľa televízie odpovedať aj na vyslovene osobné otázky, ktoré sa týkali jeho údajných návštev kúpalísk, sáun a verejných spŕch v sprievode osôb pochybnej povesti. Bezák sa voči otázke ohradil a odpovedal, že nevie nič o osobách pochybnej povesti, s ktorými sa mal stretávať. "Na kúpaliská nemám čas, sauny ma nezaujímajú," odpovedal Bezák.

Svätá stolica sa pýtala aj na finančné a právne záležitosti, ktoré sa týkali zriadenia troch obchodných spoločností či ekonómky Anny Húščavovej, bývalej riaditeľky životnej poisťovne ING.

Vatikán sa pýtal na to, akú úlohu má Húščavová na arcibiskupskom úrade i to, aký mesačný plat poberá. Podľa televízie Bezák v odpovedi naznačuje, že osoba Húščavovej zrejme prekáža jeho predchodcom na úrade.

Húščavová i zriadenia troch obchodných spoločností malo totiž podľa Bezáka sprehľadniť hospodárenie arcidiecézy, keďže po svojom nástupe mal údajne naraziť na viaceré nejasnosti v účtovníctve ešte z čias arcibiskupa Jána Sokola, oznámila televízia TA3.