Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

A. Danko odcestoval na stretnutie predsedov parlamentov V4 v Poľsku

Na snímke predseda NR SR Andrej Danko (SNS). Foto: TASR - Michal Svítok

Diskusia bude zameraná na politické otázky vo vzťahu k Európskej únii, posilňovanie úlohy národných parlamentov, hodnotové otázky a nové možnosti aktivizácie V4.

Bratislava 4. decembra (TASR) – Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) odletel dnes na zahraničnú pracovnú cestu v Poľskej republike pri príležitosti konania neformálneho stretnutia predsedov parlamentov štátov Vyšehradskej skupiny (V4).

Danko spolu s delegáciou odcestoval do mesta Przemyśl, kde sa stretne so šéfmi parlamentov krajín V4. Z iniciatívy predsedu poľského Sejmu Mareka Kuchcinského a predsedu Senátu Stanislawa Karczewského sa tam uskutočnia spoločné diskusie venované aktuálnym výzvam, ktorým v súčasnosti čelí Európska únia.

"Je zodpovednosťou lídrov iniciovať a viesť dialóg pre efektívne riešenie výziev, ktorým v súčasnosti čelíme. Tieto výzvy môžeme zvládnuť len silou skutočného spoločenstva štátov. Na bratislavskom parlamentnom samite sa ukázalo, že aj v národných parlamentoch sme si plne vedomí zodpovednosti za spoločný európsky projekt," povedal Danko.

Diskusia bude zameraná na politické otázky vo vzťahu k Európskej únii, posilňovanie úlohy národných parlamentov, hodnotové otázky, budúce perspektívy, ako aj praktické aspekty a nové možnosti aktivizácie V4.

Do vlasti sa Danko vráti dnes v popoludňajších hodinách.