Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

VIDEO: Zadržali priekupníka s vyše kilogramom marihuany

Snímka zadržanej osoby. Foto: Facebook - Finančná správa

Mal pri sebe 1,08 kilogramu marihuany, z ktorej by bolo možné vyhotoviť 2160 jednotlivých dávok.

Zvolen 20. októbra (TASR) - So zásielkou omamných a psychotropných látok zadržali príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) tento týždeň vo Zvolene podozrivého muža. Mal pri sebe 1,08 kilogramu marihuany, z ktorej by bolo možné vyhotoviť 2160 jednotlivých dávok. Informuje o tom Finančné riaditeľstvo SR. "Ak by ich predal na čiernom trhu, dostal by za ne približne 27.000 eur," uvádza riaditeľstvo.

Príslušníci KÚFS zadržali muža v spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici v rámci akcie s názvom Študent.

Príslušníci KÚFS s policajtmi vykonali následne aj prehliadku v dome podozrivého, kde našli ďalšie omamné a psychotropné látky ako i veci dôležité na trestné konanie.

Na základe získaných dôkazov policajný vyšetrovateľ obvinil Richarda S. z trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Obvinenému hrozí trest odňatia slobody vo výške 10 až 15 rokov. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu vo Zvolene vzal obvineného do väzby.