Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

30 minút, 22 priestupkov. Policajti vo Zvolene kontrolovali chodcov

Ilustračná snímka Foto: TASR

Polícia v Banskobystrickom kraji eviduje za deväť mesiacov deväť dopravných nehôd, pri ktorých bol usmrtený chodec.

Zvolen 27. októbra (TASR) - Až 22 chodcov v priebehu polhodiny porušilo na zvolenskom sídlisku Západ svoje povinnosti v cestnej premávke počas dopravno-bezpečnostnej akcie, ktorú polícia zorganizovala v okrese Zvolen v stredu 26. októbra v čase od 16.00 h do 20.00 h. Polícia ich vyriešila zväčša napomenutím.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, polícia sa zamerala najmä na kontrolu chodcov a ich povinností v cestnej premávke, na povinnosti vodičov voči chodcom, na kontrolu spôsobu jazdy vodičov a kontrolu dodržiavania najvyššej dovolenej rýchlosti.

Akcie sa zúčastnilo 22 policajtov a spolu zistili u vodičov 42 priestupkov. Najviac priestupkov bolo za rýchlosť (23), technický stav vozidla (4) a pásy (3). "K 34 vodičom, ktorí dostali za priestupky pokutu, pribudli aj štyria chodci," pripomenula hovorkyňa. Chodci na viacerých úsekoch nerešpektovali svoju povinnosť použiť priechod pre chodcov a prechádzali cez cestu mimo vyznačeného priechodu.

Polícia v Banskobystrickom kraji eviduje za deväť mesiacov deväť dopravných nehôd, pri ktorých bol usmrtený chodec. Z nich u siedmich zistili alkohol. Celkom osem chodcov bolo usmrtených mimo priechodu pre chodcov. Chodci tvoria takmer tretinu všetkých osôb, usmrtených pri dopravných nehodách. Takmer polovica z usmrtených chodcov nemala na sebe reflexné prvky.