Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Zlodej vykradol dom i stodolu, nechal za sebou odkaz na fasáde

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Páchateľ na fasádu domu napísal, že sa mu "fajne kradlo".

Levoča 22. apríla (TASR) - Levočskí policajti začali v nedeľu (21.4.) trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody, prečin krádeže a pre prečin poškodzovania cudzej veci. Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik informoval, že skutok sa mal stať niekedy v čase od 6. do 21. apríla v jednom z rodinných domov v katastri obce Dravce - Bukovinka v lokalite zv. Nižný majer.

"Doposiaľ neznámy páchateľ prekonal pletivové oplotenie rodinného domu, vytvoril si otvor do drevenej stodoly a dostal sa dnu. Zo stodoly ukradol prenosný CD prehrávač, vŕtačku, uhlovú brúsku a rôzne náradie," priblížil hovorca. Zlodej pokračoval vo svojej činnosti aj v rodinnom dome, na ktorom vylomil drevené vchodové dvere v oblasti zámku. Dom prehľadal a odniesol si z neho LCD televízor so stojanom, dva satelitné prijímače s kartou, DVD prehrávač, holiaci strojček, dva puškohľady, 16 srnčích trofejí, ďalekohľad a koženú železničiarsku tašku.

"Ukradol aj desať kíl mäsa, elektrickú remosku na pečenie, motorovú aj elektrickú pílu, hifi vežu, nabíjačku na autobatérie, 10 litrov domáceho alkoholu, ako aj ďalšie veci," vymenúva Džobanik. Pri odchode páchateľ vypol hlavný vypínač elektrickej energie a na fasádu domu napísal: "FAJNE ŠE KRADLO!!! MAŠ SMOLU! K.... !".

Týmto konaním vznikla 55-ročnému majiteľovi z obce Dravce - Bukovinka celková škoda vo výške takmer 3600 eur.