Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Okná kaštieľa v Zlatých Moravciach sú v havarijnom stave

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Mesto sa snaží Kaštieľ Migazzivcov opravovať postupne.

Zlaté Moravce 11. júla (TASR) – Zlatomoravská radnica pokračuje vo výmene okien na budove Kaštieľa Migazziovcov. V súčasnosti v ňom sídli Mestské múzeum a Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ).

Ako informoval magistrát, mnohé okná na historickom objekte sú v havarijnom stave a nedajú sa vôbec používať. "Sú priklincované. V závere minulého roka nám smerom do ulice vypadávali sklenené výplne a nad vchodom do pivničných priestorov odpadlo celé jedno okno," uviedla riaditeľka MSKŠ Simona Holubová.

Mesto sa snaží Kaštieľ Migazzivcov opravovať postupne. V priebehu roka 2016 sa na budove pod dohľadom pamiatkového úradu vymenili okná a balkónové dvere v obradnej sále. V novembri 2017 sa osádzali nové okná na prvom poschodí. "V tomto roku rozhodli mestskí poslanci o vyčlenení takmer 22.000 eur, ktoré sa využijú na tretiu etapu výmeny okien. Na projekt prispel čiastkou 2400 eur aj Nitriansky samosprávny kraj," informovala radnica. Ako doplnila Holubová, v pláne je výmena deviatich okien na prvom poschodí budovy.