Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Novinkou zimnej turistickej sezóny v Terchovej sú bežkárske trate

Trať podľa šéfa ZTT Jozefa Miča povedie spod vrchu Oravcove v Terchovej – Ústredia k hotelu Bránica v katastri obce Belá.

Terchová 23. novembra (TASR) – Sprístupnenie zhruba 25 kilometrov bežkárskej trate, ktorú pripravilo Združenie turizmu Terchová (ZTT) v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Malá Fatra, je novinkou zimnej turistickej sezóny v Terchovej.

Trať podľa šéfa ZTT Jozefa Miča povedie spod vrchu Oravcove v Terchovej – Ústredia k hotelu Bránica v katastri obce Belá. "Tak, ako v letnom období prichádza do popredia bicyklovanie, v zime je veľký dopyt po bežkárskych tratiach. Je to veľmi vhodný šport, ktorý nie je ani finančne náročný. Preto sme sa rozhodli, že vytvoríme v Terchovej novú bežkársku trať," povedal Mičo.

Návštevníci, ktorí si budú chcieť vyskúšať trať, majú podľa neho k dispozícii necelých 13 kilometrov v jednom smere. "Nastupovať je najideálnejšie pri hoteli Bránica. Pred hotelom je obrovská otočka a trať sa vracia späť. Takisto je tam možnosť ísť do wellnes. Rovnako pri relaxačnom centre v Terchovej, odkiaľ prejdú kúsok peši a hneď nasadnú na bežky. A takisto môžu využiť šatne, sprchy, eventuálne relaxačný program, ktorý je tam pripravený," uviedol šéf ZTT.

Zdôraznil, že novinkou zimnej sezóny sa chcú zavďačiť veľkému množstvu ľudí, ktorí prichádzajú do Terchovej. "Zjazdové lyžovanie poznajú, to tu všetko zostáva, ako bolo a snažíme sa i v ňom niečo vylepšovať. Začali sme rokovania so štyrmi lyžiarskymi školami s požičovňou, takže už túto sezónu tam budú bežkárske lyže na požičanie. Už sa len budeme modliť, aby Perinbaba pomohla a bolo dostatočné množstvo snehu. Pretože takáto dlhá trať sa v žiadnom prípade nedá umelo zasnežiť. Sme odkázaní na prírodný sneh a potom je už len na nás, aby sme trate čo najlepšie udržiavali," uzatvoril Mičo.