Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Na Búčoch sa začne zimná sezóna zrejme na Silvestra, na Regetovke skôr

Trocha lepšie je to v lyžiarskom stredisku Renčišov - Búče, avšak ani tu nemôžu vyskakovať.

Renčišov 23. novembra (TASR) – V lyžiarskom stredisku Renčišov – Búče v Sabinovskom okrese sa na zimnú sezónu pripravujú postupne. Otvoriť by ju chceli na Silvestra, ak počasie dovolí, tak ešte pred Vianocami. Na Regetovke v Bardejovskom okrese tento rok novinky nechystajú, sezónu chcú otvoriť 20. decembra.

"Zo siedmich vlekov tento rok spustíme len dva, ktoré majú hodinovú kapacitu 2000 ľudí, čo je tak akurát. S lyžiarmi je to biedne. Malé regionálne strediská postupne vymierajú a zostane len päť veľkých. No aj napriek tomu sa snažíme a ponúkame ski servis, bufet, reštauráciu a detský vlek grátis," opísal neľahkú situáciu v regióne vedúci lyžiarskeho strediska Regetovka Jozef Šoltýs.

Trocha lepšie je to v lyžiarskom stredisku Renčišov - Búče, avšak ani tu nemôžu vyskakovať. Ako uviedol Ľuboš Petra, manažér strediska neďaleko obce Renčišov, od leta rekonštruujú vnútorné priestory chaty. Vynovili už sociálne zariadenia a vybudovali nový apartmán. Kapacitu chaty znížili na 34 postelí. Najneskôr na Silvestra chcú spustiť päť vlekov, z ktorých sú dva detské.

Petra ďalej informoval, že tohtoročná sezóna prinesie novinky v podobe ľadovej plochy nachádzajúcej sa neďaleko vlekov a nového stroja na úpravu lyžiarskych svahov. Večerné lyžovanie je pripravené pre ubytovaných na chate, ale na Silvestra bude večerné lyžovanie otvorené pre všetkých, dokonca aj v maskách. Najdôležitejšie však bude v tejto zimnej sezóne podľa manažéra vždy čistá a zjazdná cesta a to, aby mohli začať čo najskôr.