Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košické strediská Jahodná a Kavečany sa pripravujú na lyžiarsku sezónu

Lyžovačka na Jahodnej Foto: TASR/František Iván

Ceny skipassov sa oproti minulému roku nemenia. Ponuka vlekov a zjazdoviek pre lyžiarov bude štandardná ako vlani.

Košice 22. novembra (TASR) - Na novú lyžiarsku sezónu sa pripravujú v športovo-rekreačných strediskách Jahodná a Kavečany v oblasti Košíc.

"Na budúci týždeň hlásia nejaké mínusové teploty, tak sa chystáme začať s technickým zasnežovaním," uviedol dnes pre TASR vedúci oboch stredísk Ján Petróci.

Otvorenie prevádzky bude závisieť od vývoja počasia, vítané by bolo ako minulý rok, prví záujemcovia sa vtedy mohli na svahoch lyžovať v polovičke decembra.

Predchádzajúca lyžiarska sezóna bola z hľadiska snehových podmienok podľa Petróciho vynikajúca, keďže napadlo veľa prírodného snehu a nemuselo sa veľa zasnežovať. "Návštevnosť bola možno trochu menšia ako tie lepšie sezóny v minulých rokoch, ale cez niektoré víkendy a týždne okolo vianočných alebo novoročných sviatkov prišlo veľa ľudí, takže bolo to také striedavé," zhodnotil.

Ceny skipassov sa oproti minulému roku nemenia. Ponuka vlekov a zjazdoviek pre lyžiarov bude štandardná ako vlani. "Nejaké špeciálne novinky toho roku nechystáme. Možno spomenúť sprevádzkovanie ďalšej časti bežeckej trasy zo strediska Jahodná, a to až na Lajošku. Mestské lesy zabezpečili rozšírenie lesnej cesty, upravovaná bude približne 9,5 kilometra," uviedol Petróci.

V oboch strediskách bude opätovne fungovať detská lyžiarska škola. Prevádzka jednotlivých vlekov, ktorých je celkovo v Kavečanoch deväť a v Jahodnej sedem, bude závisieť od podmienok a návštevnosti.