Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Recepcia žilinskej fakultnej nemocnice bude modernejšia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V modernizácii chce nemocnica pokračovať. Od januára plánuje výmenu 14 výťahov na oddeleniach pediatrie, psychiatrie, urológie a novorodeneckého a interného oddelenia.

Žilina 18. novembra (TASR) – Recepcia na prízemí hlavnej budovy polikliniky žilinskej fakultnej nemocnice dostane nový, modernejší vzhľad. K obnove miesta prvého kontaktu pre pacientov pristúpilo vedenie nemocnice v týchto dňoch.

Okrem kompletnej výmeny recepcie a svetiel je súčasťou rekonštrukcie aj vymaľovanie vstupnej haly a obnova oboch sociálnych zariadení. TASR informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline Lenka Záteková.

„Recepcia je prvé miesto, ktoré si pacienti pri vstupe všimnú a kde sa najčastejšie obracajú o pomoc pri hľadaní lekára či informácií. Je preto dôležité zvýšiť kvalitu a najmä prostredie tohto priestoru,“ uviedol generálny riaditeľ žilinskej FNsP Igor Stalmašek. Dodal, že stavebné práce vyžiadajú približne investíciu 14.500 eur.

Vedúci oddelenia hospodárskych činnosti FNsP Pavol Záň vysvetlil, že nová recepcia bude väčšia a jej súčasťou bude aj pokladňa a podateľňa. „Práce by mali byť ukončené do konca novembra,“ priblížil s tým, že obnovu toaliet zrealizujú po ukončení prác na recepcii.

Služba informátora je zatiaľ presťahovaná do náhradných priestorov na prízemí polikliniky vedľa bufetu, kde je dočasne umiestnené aj zberné miesto Klinickej biochémie. „Všetkým návštevníkom aj zamestnancom sa ospravedlňujeme za znížený komfort počas prác,“ dodal Záň.

V modernizácii chce nemocnica pokračovať. Od januára plánuje výmenu 14 výťahov na oddeleniach pediatrie, psychiatrie, urológie a novorodeneckého a interného oddelenia.