Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji je dodržaný zákon o zvyšovaní platu sestier

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa riaditeľa v nemocnici v Dunajskej Strede je v súčasnosti dostatok zdravotných sestier. Do dnešného dňa v nemocnici neboli žiadne protestné akcie.

Dunajská Streda 11. apríla (TASR) - Na základe záverov pracovnej porady zákon o zvyšovaní platu zdravotných sestier bude dodržaný vo všetkých nemocniciach Trnavského samosprávneho kraja s tým, že vedenie nemocnice očakáva finančné krytie do májového výplatného termínu od zdravotných poisťovní a od štátu. Povedal pre TASR riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda Zoltán Horváth.

"Zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne došlo k zvýšeniu ceny a objemov na základe dohody s Asociáciou nemocníc Slovenska. Zväčšený objem pokrýva naše náklady v súvislosti s navýšením výplaty sestier len v rozsahu cca 20-23 percent. Treba pripomenúť, že reálne prídu tieto finančné prostriedky do nemocnice na základe predloženej faktúry za poskytnutú zdravotnú starostlivosť za mesiac apríl až začiatkom júna," uviedol riaditeľ s tým, že mesiac apríl ostáva prakticky bez krytia.

Ako Horváth podotkol, počet chorých a ošetrených pacientov musí byť v nemocnici presne taký ako za sledované obdobie minulého roku. "Keď bude menej chorých, nie je možné čerpať z ponúknutého zvýšeného objemu," spresnil.

Podľa riaditeľa v nemocnici v Dunajskej Strede je v súčasnosti dostatok zdravotných sestier. Do dnešného dňa v nemocnici neboli žiadne protestné akcie, nikto nedal a nedostal výpoveď, ale na otázku, aký bude ďalší chod nemocnice v nastávajúcom období, odpovedať nevedel.

"Uvidíme, aký výsledok prinesú rokovania s ministerstvom zdravotníctva a potom v druhej polovici apríla zverejníme, aké kroky podnikneme a ako budeme situáciu riešiť."