Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V obci Žakarovce horel rodinný dom, škoda za 200-tisíc eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania.

Žakarovce 23. novembra (TASR) - V obci Žakarovce, okres Gelnica, likvidovali hasiči v noci nadnes požiar rodinného domu. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach pre TASR uviedol, že oheň spôsobil celkovú škodu 200.000 eur.

"Požiar bol nahlásený v piatok (22.11.) krátko pred 20. hodinou s tým, že oheň zasiahol vrchnú časť rodinného domu," objasnil operačný dôstojník. Na mieste sa jedna osoba nadýchala splodín z horenia.

Pri požiari zasahovalo 11 príslušníkov HaZZ z Gelnice, Spišskej Novej Vsi a Krompách na piatich autách. Oheň sa im úplne podarilo zlikvidovať o 2. hodine po polnoci. "Požiar úplne zničil strechu i drevenú nadstavbu rodinného domu, naši príslušníci však museli ochladzovať aj dva blízke domy, podarilo sa tak uchrániť majetok v hodnote ďalších 200.000 eur," dodal operačný dôstojník.

Hasiči oheň zlikvidovali za postupného rozoberania strešnej konštrukcie, pričom museli použiť aj autonómne dýchacie prístroje. Príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania.