Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Rozšírením škôlky vo Zvolenskej Slatine sa kapacita zvýši o štvrtinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/archív

Stavba za približne 800.000 eur je najväčšou investíciou miestnej samosprávy v tomto roku.

Zvolenská Slatina 18. júla (TASR) - Zhruba o 25 miest by sa mala aktuálnou prestavbou a rozšírením zvýšiť 100-miestna kapacita materskej školy (MŠ) v obci Zvolenská Slatina v okrese Zvolen. Stavba za približne 800.000 eur je najväčšou investíciou miestnej samosprávy v tomto roku.

Obec získala na stavbu nenávratný finančný príspevok (NFP) z Ministerstva hospodárstva SR vo výške približne 340.000 eur. "Keďže celkové predpokladané výdavky na projekt sú vyššie ako poskytnutá dotácia, obec dofinancuje projekt z vlastných zdrojov," uviedla pre TASR starostka Mária Klimentová. S prácami sa začalo v apríli, do roka by mala byť stavba ukončená. "Počet obyvateľov každoročne mierne stúpa, pribúdajú nové domy a kapacita škôlky už nepostačuje. Aktuálne evidujeme približne 1710 obyvateľov," pripomenula.

Obec podala tento rok aj žiadosť o príspevok na obnovu domu, v ktorom chcú zriadiť komunitné centrum. "Rovnako sme požiadali aj o príspevok na obnovu hasičskej zbrojnice," podotkla starostka. Z vlastných zdrojov už v týchto dňoch začali so stavbou prístupového chodníka a spevnenej plochy pred domom smútku, zrekonštruovať plánujú aj samotný dom smútku.