Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Vysoké Tatry si vyžiadali ďalšiu obeť, poľského sprievodcu

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

K tragickej nehode došlo dnes pod Puškášovým pilierom.

Vysoké Tatry 16. septembra (TASR) – Vysoké Tatry si vyžiadali ďalšiu obeť. Pod Puškášovým pilierom sa dnes na poludnie smrteľne zranil poľský sprievodca. Informuje o tom svojej webovej stránke Oblastné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS) vo Vysokých Tatrách

V správe sa uvádza, že muž pod nástupom na Prostredný Ganek sprevádzal dvoch ľudí, pravdepodobne netrafil na výstupovú cestu a skupinka zablúdila. V ťažkom teréne mu spadol na hlavu uvoľnený kameň a následne padal asi 15 metrov.

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS) pri postihnutom vysadila lekára spolu so záchranárom HZS. "Napriek okamžitému zásahu záchranárov sa muža nepodarilo zachrániť, nakoľko utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," uvádza sa v správe.

Dvoch členov skupiny, ktorí sa nachádzali pod Puškášovým pilierom, v evakuačnej sedačke v podvese vrtuľníka transportovali na Popradské pleso a následne s nimi vrtuľník letel do Starého Smokovca.

Horskí záchranári konštatovali, že vystupujúca trojčlenná skupina nedisponovala v tomto teréne potrebným materiálom, ako sú prilby, úväzy či laná.