Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Vlastivedné múzeum v Galante predstavuje Duše za sklom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prednáška a workshopy vo februári 2024 v rámci podujatia Rande v múzeu povedú vzťahové koučky Dagmar Polievková a Judit Poór.

Galanta 15. novembra (TASR) - Vlastivedné múzeum v Galante otvára v stredu výstavu Duše za sklom. Zahŕňa historické úžitkové sklá zo svojej zbierky i moderné poetické plastiky od maďarských výtvarníčok Lucy Dimény a Zsuzsi Lili Molnár. Informovala o tom Judit Pukkai z múzea.

"Na výstave sa môžu návštevníci stretnúť s drobnými plastikami a obrazmi, prostredníctvom ktorých nám umelkyne nielenže vnímavo prezentujú témy, ktoré ich zaujímajú, ale dostaneme aj ochutnávku z toho, akými rôznymi spôsobmi sa spracováva sklo," uviedla. Výstava je doplnená zbierkovým sklom múzea a návštevníci zároveň môžu nahliadnuť do histórie a vývoji skla od praveku až po súčasnosť.

Podľa Pukkai sprievodné programy počas trvania výstavy do 15. marca súznejú s krehkosťou skla a zaoberajú sa témami ľudských vzťahov. Prednáška a workshopy vo februári 2024 v rámci podujatia Rande v múzeu povedú vzťahové koučky Dagmar Polievková a Judit Poór.