Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Vinníkovi nehody za neposkytnutie pomoci hrozí päť rokov väzenia

Foto: TASR

Dievča vo veku 17 rokov a 20-ročný chlapec utrpeli pri nehode veľmi vážne zranenia a sú v ohrození života, 25-ročný muž bol zranený ľahšie, ďalší dvaja zo skupiny zranení neboli.

Skalica 24. júna (TASR) - Z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu neposkytnutia pomoci je obvinený 30-ročný muž z Mokrého Hája pri Skalici, ktorý v noci na sobotu 23. júna pri dopravnej nehode zranil troch ľudí.

Za to mu hrozí trest odňatia slobody do piatich rokov. TASR o tom dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Muž o 1. hodine nezvládol jazdu zákrutou na ceste z obce Mokrý Háj v smere na Skalicu a vrazil do skupiny piatich mladých ľudí, ktorí išlo popri vozovke. Po kolízii však z miesta utiekol a neskôr ukryl svoje poškodené auto u suseda.

Dievča vo veku 17 rokov a 20-ročný chlapec utrpeli veľmi vážne zranenia a sú v ohrození života, 25-ročný muž bol zranený ľahšie, ďalší dvaja zo skupiny zranení neboli. Do 12 hodín sa polícii na základe operatívneho vyšetrovania i na základe svedeckých výpovedí podarilo vinníka nehody vypátrať a ešte vtedy mu namerali 0,28 mg alkoholu v dychu.