Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

VIDEO: Šachový zápas medzi majstrami previedli v Nitre do živej podoby

Šachový zápas medzi legendárnym šachovým veľmajstrom a trénerom Garriho Kasparova Gennadijom Timoščenkom a nitrianskym šachistom Milanom Chovanom spestril sobotňajšie popoludnie na pešej zóne v Nitre. Do živej podoby ho predviedli členovia historických spolkov oblečení v dobových kostýmoch. V Nitre 14. apríla 2018. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Živé šachy boli súčasťou prebiehajúceho Nitrianskeho šachového festivalu, ktorý sa v Nitre začal v piatok 13. apríla.

Nitra 14. apríla (TASR) – Šachový zápas medzi legendárnym šachovým veľmajstrom Gennadijom Timoščenkom, trénerom Garriho Kasparova, a nitrianskym šachistom Milanom Chovanom spestril sobotňajšie popoludnie na pešej zóne v Nitre. Do živej podoby ho predviedli členovia historických spolkov oblečení v dobových kostýmoch.

Živé šachy boli súčasťou prebiehajúceho Nitrianskeho šachového festivalu, ktorý sa v Nitre začal v piatok 13. apríla. Za jeho prípravou stojí Nitrianska šachová akadémia v spolupráci s Dobovým spolkom Militia Portalis a mestom Nitra. „Okrem nás sa na šachovnici predstavili aj členovia historických skupín Dobový spolok Satyros a Psohlavci – Itbarak,“ informoval Daniel Balko z Dobového spolku Militia Portalis.