Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

OBYVATEĽOV EVAKUUJÚ: V obci Veľké Revištia našli muníciu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Na mieste sú pyrotechnici.

Veľké Revištia 25. mája (TASR) – Pre nález pravdepodobne povojnovej munície v obci Veľké Revištia v Sobranskom okrese evakuovali obyvateľov miestnej časti Gajdoš. Pre TASR to potvrdil starosta obce Martin Hrunka.

Ako TASR informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, na mieste sú pyrotechnici. "V súčasnosti preverujeme bližšie okolnosti," dodala.

"Pri výstavbe obecného vodovodu vo výkopovej ryhe sa našiel pravdepodobne delostrelecký granát," spresnil Hrunka s tým, že hneď kontaktovali políciu. "Ukazuje sa, že tam ešte niečo je a z toho titulu to potrebujeme zabezpečiť tak, ako to má byť," vysvetlil dôvody evakuácie obyvateľstva z približne 40 domov.

"Momentálne sú v priestoroch kultúrneho domu. Je predčasné povedať, kedy bude zásah ukončený," doplnil s tým, že k žiadnym zraneniam nedošlo.

Ako pre TASR uviedla obyvateľka evakuovanej časti obce Agáta Lipová, domovy opustili s pokynmi, aby sa nezľakli a aby so sebou zobrali aj starších ľudí. Podľa jej slov je medzi nimi 70 dospelých a sedem až osem detí. "Takže sme tu všetci mimo tých, ktorí sú v robote," spomenula. Marta Locihová ju doplnila, že si so sebou mali vziať len potrebné veci. O svoje obydlie sa obáva. "Máme dom blízko, takže sa obávame, ale zvládneme to," doplnila.