Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

V Žilinskom kraji odhalili 19 vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia v tejto súvislosti podľa nej apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.

Žilina 22. apríla (TASR) - Policajti počas minulého týždňa v Žilinskom kraji odhalili 19 vodičov pod vplyvom alkoholu. Dychovú skúšku s výsledkom do jedného promile malo 14 z nich, u ďalších piatich to bolo nad jedno promile. TASR o tom v pondelok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

"Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobili šiesti vodiči. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 19 vodičov nemotorových vozidiel. Dychovej skúške sa odmietli podrobiť traja šoféri," doplnila Šefčíková.

Polícia v tejto súvislosti podľa nej apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," dodala.