Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Žilinskom kraji odhalili 39 opitých vodičov,mnohí mali nad 1 promile

Ilustračné foto. Foto: TASR

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, pričom pod vplyvom alkoholu bolo desať z nich.

Žilina 27. februára (TASR) - Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 39 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Dychovou skúškou namerali 12 vodičom motorových vozidiel nad jedno promile a desiatim vodičom pod jedno promile alkoholu v dychu. Siedmi vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody. "Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, pričom pod vplyvom alkoholu bolo desať z nich," uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že v sobotu (25. 2.) po polnoci spôsobila v Čadci 26-ročná vodička Fiata Punto dopravnú nehodu. Pri dychovej skúške jej policajti namerali 1,16 mg/l (2,42 promile) alkoholu v dychu. V nedeľu (26. 2.) rovnako po polnoci spôsobil dopravnú nehodu v rajeckoteplickej mestskej časti Poluvsie 26-ročný vodič Volkswagenu Caddy. Po nehode mu policajti namerali 1,07 mg/l (2,23 promile) alkoholu v dychu. V ten istý deň v ranných hodinách zastavila polícia v Terchovej 31-ročného vodiča Seatu Alhambra. Dychovou skúškou mu policajti namerali 0,60 mg/l (1,25 promile) alkoholu v dychu.

"Vodičov obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok," uzavrela Balogová.