Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Trnavskom kraji nehody s cyklistami zapríčinili vodiči nad 70 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V Trnave došlo k zrážke auta a maloletého cyklistu na Cukrovej ulici. Vodič vo veku 75 rokov pri kontrole nafúkal 1,19 promile.

Trnava 28. septembra (TASR) - V aktuálnom kalendárnom týždni od 25. septembra zaznamenala polícia v Trnavskom kraji už tri dopravné nehody s účasťou cyklistu. Prvé dve sa stali v pondelok (25. 9.) v trnavskom regióne, tretia v stredu (27. 9.) medzi obcami Jurová a Moravské Kračany v okrese Dunajská Streda. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová.

"V stredu 73-ročný vodič na aute Chevrolet Cruze predchádzal dvoch cyklistov. Pri manévri pravdepodobne nedodržal dostatočnú vzdialenosť od 52-ročného cyklistu a prednou časťou auta do neho narazil. Muž stratil kontrolu a s bicyklom spadol na zem. Utrpel viaceré zranenia, s ktorými ho záchranári urýchlene previezli do dunajskostredskej nemocnice," uviedla hovorkyňa. Dychová skúška u šoféra alkohol nepotvrdila. Policajtom predložil neplatný vodičský preukaz, ktorý mu na mieste zadržali.

V Trnave došlo k zrážke auta a maloletého cyklistu na Cukrovej ulici. Vodič vo veku 75 rokov pri kontrole nafúkal 1,19 promile. Krátko na to vodič auta Škoda Yeti nedal prednosť cyklistovi v obci Dechtice. Obaja cyklisti skončili na vyšetreniach v nemocnici.

V danej súvislosti polícia upozorňuje vodičov nad 65 rokov, aby pravidelne absolvovali povinné lekárske prehliadky a potvrdenie od lekára mali pri každej jazde pri sebe. "Rovnako by mali predtým, ako si sadnú za volant, zvážiť, či ich zdravotný stav a schopnosti sú dostatočné, aby bezpečne dorazili do cieľa. Zároveň žiadame príbuzných, aby v prípade, že vedia o zníženej schopnosti šoférovania u svojho blízkeho, mu za volant nedovolili sadnúť," uviedla hovorkyňa.

Polícia upozorňuje vodičov aj cyklistov, aby boli na cestách opatrní, dodržiavali dostatočný odstup a aby sa pri vchádzaní na cestu z vedľajšej ulice alebo z cyklochodníka riadne presvedčili, či neohrozia seba alebo iných účastníkov premávky.