Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

V slovensko-ukrajinskom pohraničí zadržala deväť cudzincov

Foto: TASR/František Iván

Siedmich Somálčanov zadržala polícia v nedeľu 16. septembra o 8.40 h na ceste medzi obcami Ubľa a Dúbrava v okrese Snina.

Sobrance 17. septembra (TASR) - Muži zákona zadržali v týchto dňoch v slovensko-ukrajinskom pohraničí deväť cudzincov.

Dvaja štátni príslušníci Eritrey a siedmi Somálčania prekročili štátnu hranicu z Ukrajiny na Slovensko neoprávnene, mimo hraničného priechodu.

Muža a ženu z Eritrey zadržali policajti v piatok 14. septembra o 11.45 h v katastrálnom území obce Petrovce, okres Sobrance. "Zdravotný stav oboch cudzincov bol dobrý, lekárske ošetrenie si nevyžiadali," informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická.

Ako dodala, spomínané osoby sa po zadržaní vrátili na územie Ukrajiny. "Zároveň došlo k ich vyhosteniu zo Slovenska so zákazom vstupu na územie SR na tri roky."

Siedmich Somálčanov zadržala polícia v nedeľu 16. septembra o 8.40 h na ceste medzi obcami Ubľa a Dúbrava v okrese Snina. Išlo konkrétne o troch mužov, rovnaký počet žien a jedno dieťa. Cudzinci nemali pri sebe cestovné doklady.

Jedna z cudziniek sa po zadržaní políciou sťažovala na bolesti v oblasti hrudníka, preto ju rýchla zdravotnícka pomoc previezla na lekárske ošetrenie do sninskej nemocnice. K jej prepusteniu z nemocnice došlo následne v popoludňajších hodinách.

"Všetci cudzinci zo Somálska prekročili štátnu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničného priechodu a na území SR sa zdržiavali neoprávnene. Do ďalšieho rozhodnutia sa budú nachádzať v priestoroch pre dočasne umiestnených cudzincov na Oddelení hraničnej kontroly Policajného zboru Ubľa," uzavrela Kopernická.