Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Šamoríne bude vernisáž maďarského umeleckého združenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Vernisáž otvorí zástupca primátora mesta Mosonmagyaróvár János Iváncsics. Hudobným hosťom bude Talpasné Süle Ibolya na flaute a komorný súbor Harmonia Classica.

Šamorín 25. apríla (TASR) – V Mestskom kultúrnom stredisku na Veternej ulici v Šamoríne sa v piatok o 18 00 h bude konať vernisáž výtvarných diel a fotografií maďarského Umeleckého združenia Štefana Tallósa Prohászku z mesta Mosonmagyaróvár.

Podľa organizátorov podujatia bude svoje diela zamerané na prírodu a krajinu vystavovať niekoľko maliarov a fotografov. Z maliarov bude svoje obrazy vystavovať Vilmos Éder, Olga Hrubosova, Ina Trunk, Tamás Kőrösi, Mária Kun, Vera Kürthy, Kvetta Marsal, Éva Pintér, Ingrid Schramm, Ida Klára Tóth a Béla Vágási. Z fotografov vystaví svoje diela Kornél Füredi, Emma Galgóczi a Balázs Talpas.

Vernisáž otvorí zástupca primátora mesta Mosonmagyaróvár János Iváncsics. Hudobným hosťom bude Talpasné Süle Ibolya na flaute a komorný súbor Harmonia Classica. Výstava potrvá do 8. mája a otvorená bude v pracovné dni od 8.00 h do 20.00 h.