Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Šahách horel azylový dom,tri deti a dospelých previezli do nemocnice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hasičom sa už požiar podarilo dostať pod kontrolu, momentálne ho likvidujú.

Bratislava/Šahy 27. februára (TASR) - V meste Šahy v okrese Levice vypukol dnes pred 16.00 h požiar v azylovom dome na Hontianskej ulici. Ako TASR informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), hasiči z objektu vyviedli šesť osôb, ktoré sa nadýchali splodín horenia.

Podľa jej slov piatich z nich - tri deti a dvoch dospelých - previezli do nemocníc. Tri deti s matkou odviezli do levickej nemocnice, jednu dospelú osobu do nemocnice v Šahách, jedna dospelá osoba odvoz do nemocnice odmietla. "Hasičom sa už požiar podarilo dostať pod kontrolu, momentálne ho likvidujú. Pri udalosti zasahujú hasiči z hasičskej stanice v Šahách," dodala.

Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michala Vargu išlo o požiar jednej bytovej jednotky na prvom poschodí azylového domu, v ktorej došlo k zadymeniu. "V nej sa splodín horenia nadýchalo spomínaných šesť osôb, z toho tri deti a traja dospelí. Požiar je lokalizovaný a hasiči postihnuté miestnosti odvetrávajú. Okrem toho prebieha kontrola aj s termokamerou, či sa v priestore nenachádza ohnisko požiaru," uviedol Varga.

Príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania, na mieste sa nachádza zisťovateľ príčin požiarov. "Nevznikli veľké materiálne škody, niektoré bytové jednotky boli odpojené od elektrickej energie, niektoré dokonca nemali k dispozícii ani vodu," ukončil.