Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Košiaciach je o kompostéry možné požiadať aj elektronicky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Túto možnosť môžu obyvatelia mesta Košice využiť v prípade, ak majú k dispozícii naskenovaný výmer za komunálny odpad a potvrdenie o zaplatení poplatku za komunálny odpad.

Košice 15. augusta (TASR) – Nárok na bezplatné poskytnutie kompostéra si môžu obyvatelia Košíc uplatniť online. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová, na základe požiadaviek tak Košičania nemusia vypĺňať papierové formuláre.

„Mesto Košice v spolupráci so spoločnosťou KOSIT, a. s., od 13. augusta prijíma žiadosti o kompostovacie zásobníky od obyvateľov mesta, ktorí si o ne požiadajú, aj prostredníctvom online formulára uverejneného na stránke www.kosit.sk.,“ spresnila Šnajdárová.

Ako dodala, túto možnosť môžu obyvatelia mesta Košice využiť v prípade, ak majú k dispozícii naskenovaný výmer za komunálny odpad a potvrdenie o zaplatení poplatku za komunálny odpad. „Žiadosť tak prechádza zrýchlenou kontrolou a kompostér môže mať zákazník doma v priebehu niekoľkých dní,“ uviedla Šnajdárová.

Zároveň pripomenula, že v novootvorenom okienku v kancelárii prvého kontaktu vo vestibule Magistrátu mesta Košice od stredy pracovník spoločnosti KOSIT, a. s., podáva záujemcom informácie o poskytovaní kompostérov zdarma a o všetkom, čo k tomu žiadatelia potrebujú.