Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Jaslovských Bohuniciach sa ukazuje byť volebná účasť vyššia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Volebná urna do Bohunky bola v obci nateraz jedinou žiadosťou od voličov, ktorí sa nemôžu dostaviť na hlasovanie na volebný okrsok.

Jaslovské Bohunice 25. mája (TASR) – V zariadení pre seniorov Bohunka v Jaslovských Bohuniciach absolvovali sobotné voľby do Európskeho parlamentu šiesti z 38 klientov. O volebnú urnu podľa slov riaditeľky Martiny Volekovej požiadali pre seniorov, ktorí majú trvalý pobyt v obci.

"Náš sociálny pracovník zisťoval záujem u tých, ktorí k nám prišli z iných obcí a miest, aby mohol zabezpečiť doručenie volebného preukazu. Ale záujem neprejavil nikto z týchto našich starkých," dodala Voleková. Zariadenie podľa jej vyjadrenia predtým pripravilo stretnutie, na ktorom si rozprávali o význame Európskej únie a o dôležitosti odovzdať svoj voličský hlas.

Volebná urna do Bohunky bola v obci nateraz jedinou žiadosťou od voličov, ktorí sa nemôžu dostaviť na hlasovanie na volebný okrsok. Podľa predsedníčky okrskovej komisie Jany Bulovej je priebeh volieb zatiaľ pokojný, voliť chodia všetky vekové kategórie. "Od dvadsaťročných až po osemdesiatročných," povedala pre TASR. Podľa doterajšieho priebehu by mala byť účasť na voľbách do Európskeho parlamentu 2019 v Jaslovských Bohuniciach vyššia ako pred piatimi rokmi.