Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Humennom dokončujú niekoľko investičných akcií

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Na rozdiel od pôvodných plánov sa trochu posunie dokončenie rekonštrukcie cesty a chodníkov na štvrtej a piatej vetve Gaštanovej ulice, ktorú za 148.280 eur realizuje košická spoločnosť Eurovia.

Humenné 19. novembra (TASR) – V Humennom v súčasnosti dokončujú niekoľko investičných akcií. Oprava chodníka a priestranstva na Hrnčiarskej ulici má byť hotová v týchto dňoch. Rekonštrukciu Gaštanovej ulice zdržalo uloženie chráničov optických káblov. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu radnice.

Prvú investičnú akciu realizuje v hodnote necelých 43.500 eur spoločnosť Klampo z Hažína nad Cirochou. "Obyvatelia Hrnčiarskej ulice dostanú nový chodník zo zámkovej dlažby v celkovej dĺžke 140 metrov, budú mať zrekonštruované vstupy na číslach jedna až deväť a takisto aj nový nástupný priestor na autobusovej zastávke," priblížila Dochánová.

Ako ďalej uviedla, na rozdiel od pôvodných plánov sa trochu posunie dokončenie rekonštrukcie cesty a chodníkov na štvrtej a piatej vetve Gaštanovej ulice, ktorú za 148.280 eur realizuje košická spoločnosť Eurovia. Dôvodom predĺženia termínu je podľa jej slov uloženie chráničov optických káblov v chodníkoch po oboch stranách rekonštruovaných častí tejto ulice. Obnova by mala byť hotová v priebehu tohto týždňa.

Spojovací chodník za bytovým domom na Laboreckej ulici č. 4 v celkovej dĺžke 75 metrov by mali podľa Dochánovej dokončiť do 7. decembra. Realizuje ho michalovská spoločnosť Dudistav v rozpočtovom náklade 19.000 eur. "Na Základnej škole SNP sa začalo s výmenou okien, ktorú realizuje spoločnosť Monolit SK z Pakostova za 51.566 eur. Celkovo sa do 21. decembra vymení 33 pôvodných drevených okien za nové šesťkomorové okná s trojsklennou výplňou," priblížila Dochánová. Podľa jej ďalších slov robotníci v súčasnosti pracujú aj na dokončení ďalších investičných akcií. Ide najmä o rekonštrukciu chodníkov v meste.