Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Dobrohošti sú pivnice pod vodou

Záplavová voda v obci Bodíky, 12 kilometrov od priehrady Vodného diela Gabčíkovo 7. júna 2013. Na snímke zatopené rekreačné domy v katastri obce Bodíky. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Starosta tvrdí, že viaceré pivnice sú pod vodou.

Dobrohošť 8. júna (TASR) - Oblasť medzi starým korytom Dunaja a prívodným kanálom Vodného diela Gabčíkovo je naďalej uzavretá. V obci Dobrohošť v okrese Dunajská Streda klesla hladina rieky v starom koryte Dunaja už o 50 centimetrov. Podzemná voda však začala stúpať. "V súčasnosti je prečerpávanie vody úplne zbytočné - čo sa odčerpá, okamžite doplní," konštatoval pre TASR starosta obce Jozef Boráros.

Starosta tvrdí, že viaceré pivnice sú pod vodou. "Zaplavené sú záhrady, prakticky celé naše okolie. Predpokladáme, že spodná voda nám narobí starosti," zdôraznil s tým, že jej stúpanie môže trvať ešte niekoľko dní. Podľa jeho slov už niektorí ľudia v súčasnosti čerpajú vodu z chát, tí však nepoznajú tamojšie povodňové pravidlá. Ide o rekreantov. "S odčerpávaním vody treba počkať ešte minimálne dva dni. Voda vystrekuje aj cez kanalizačné poklopy," zdôraznil a pripomenul, že na odčerpanie vody je dostatok prostriedkov. "Situáciu určite zvládneme," podčiarkol Boráros.