Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V deväťčlennom zastupiteľstve obce Plešivec je sedem žien

Ilustračná snímka. Foto: TASR Miroslava Siváková

Úplne opačná situácia je v mestskom zastupiteľstve okresného mesta Rožňava. Podľa údajov ŠÚ SR boli do 17-členného mestského parlamentu zvolení výlučne muži.

Plešivec 13. novembra (TASR) – Výraznú väčšinu majú po posledných komunálnych voľbách ženy v obecnom zastupiteľstve Plešivca v okrese Rožňava. Z deviatich zvolených kandidátov je sedem žien, pričom aj na čele obce je žena, opätovne zvolená starostka Iveta Šušánová (Most-Híd). Vyplýva to z definitívnych výsledkov volieb, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

„V predchádzajúcom zastupiteľstve boli počty žien a mužov približne vyrovnané, ale už vtedy bolo cítiť, že sa ženy o verejný život zaujímajú. Osobne to vnímam veľmi pozitívne, tieto ženy poznám a verím, že spolupráca so zastupiteľstvom bude veľmi dobrá,“ uviedla pre TASR staronová starostka.

V spolupráci s novým obecným parlamentom plánuje podľa vlastných slov rozbehnúť v obci niektoré stavebné práce, napríklad výstavbu nájomných bytov a zberného dvora. „Pracujeme aj na projekte centra integrovanej zdravotnej starostlivosti,“ dodala Šušánová.

Úplne opačná situácia je v mestskom zastupiteľstve okresného mesta Rožňava. Podľa údajov ŠÚ SR boli do 17-členného mestského parlamentu zvolení výlučne muži. Obdobná situácia bola aj koncom predchádzajúceho volebného obdobia. Vo vtedy 13-člennom zastupiteľstve medzi poslancami takisto nebola ani jediná žena.