Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Mladík, ktorý mal nahlásiť bombu v Košiciach, je už v policajnej cele

Ilustračné foto Foto: TASR

Žiadna výbušná látka sa v jej areáli autobusovej stanice nenašla. Vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet na väzobné stíhanie 20-ročného Košičana.

Košice 17. novembra (TASR) - Z prečinu šírenia poplašnej správy, za ktorý hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, obvinila polícia 20-ročného Košičana.

Na telefonickú linku 112 mal dnes dopoludnia oznámiť, že v areáli autobusovej stanice v Košiciach sa nachádza bomba.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, mužský hlas oznámil prítomnosť bomby na autobusovej stanici cez spomínanú telefonickú linku dnes krátko pred 10.00 h. Na miesto vzápätí smerovali viaceré policajné hliadky a hasiči.

"Polícia uzavrela okolie autobusovej stanice až po Palackého ulicu a evakuovali budovu stanice. Psovod so špeciálne vycvičeným služobným psom na vyhľadávanie výbušnín prehľadal celý objekt a okolie, taktiež autobusy zaparkované na nástupištiach a autá stojace pred budovou stanice. Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom," konkretizovala Mésarová.

Mladíka, ktorý čelí obvineniu z prečinu šírenia poplašnej správy, umiestnili muži zákona do cely policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ zároveň spracuje podnet na jeho väzobné stíhanie," uzavrela hovorkyňa.