Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Súčasťou osláv výročia SNP v Uhrovci bude aj pochod Nesmrteľného pluku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Krajské oslavy 75. výročia SNP otvorí 31. augusta o 14:45 historická ukážka bojov z druhej svetovej vojny.

Uhrovec 10. augusta (TASR) - Jankov vŕšok pri Uhrovci v okrese Bánovce nad Bebravou sa už tradične stane dejiskom trenčianskych krajských osláv výročia Slovenského národného povstania (SNP). Uskutočnia sa 31. augusta a opäť prinesú pochod Nesmrteľného pluku, ktorým účastníci vzdajú hold bojovníkom v povstaní.

Krajské oslavy 75. výročia SNP otvorí o 14:45 historická ukážka bojov z druhej svetovej vojny, po ktorej bude nasledovať koncert vojenskej hudby, pochod Nesmrteľného pluku, pietny akt kladenia vencov a slávnostný prejav.

V kultúrnom programe sa predstaví Dychová hudba Hradišťanka, Hradištské mažoretky Akord, Folklórny súbor Urpín, sólisti donského kozáckeho chóru Volnij Don, súčasťou budú aj tanečné a hudobné vystúpenia skupín z regiónu a piesočná animácia v podaní Anny Telbuch z Ukrajiny.

Oslavy ukončí zapálenie vatry, vystúpenie Duo harmoniky a ohňostroj. "Okrem hlavného programu budú pripravené aj rámcové podujatia, ktoré začínajú najstarším hádzanárskym turnajom na Slovensku. Ten napíše 24. augusta v Mestskej športovej hale v Bánovciach nad Bebravou už svoju 49. edíciu," dodala bánovská samospráva na svojej internetovej stránke.