Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: Trenčania sa dočkali, po troch rokoch majú kúpalisko

Prvý deň a prví návštevníci na novom letnom kúpalisku 19. júna 2017 v Trenčíne. Trenčania boli posledné tri roky bez letného kúpaliska. Staré muselo ustúpiť modernizácii železnice. Nové síce postavili ešte v roku 2011, no neviedli k nemu žiadne inžinierske siete, a tak bolo nepoužiteľné. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Súčasťou areálu nového kúpaliska sú štyri bazény s celkovou vodnou plochou 2885 štvorcových metrov, tobogany, ihrisko na plážový volejbal a ďalšie atrakcie.

Trenčín 19. júna (TASR) – Po troch rokoch môžu Trenčania využívať služby letného kúpaliska priamo v meste. Kúpalisko, ktoré postavilo predchádzajúce vedenie mesta bez prívodu vody, kanalizácie a plynu ešte v roku 2009 v rekreačnej oblasti Ostrov, začalo dnes po niekoľkoročných úpravách slúžiť verejnosti.



Ako na dnešnej tlačovej konferencii povedal primátor Trenčína Richard Rybníček, keď v roku 2011 nastúpil do funkcie primátora, neveril, že by sa raz kúpalisko mohlo otvoriť.„Neexistovali žiadne zmluvné záväzky kto, ako, kedy a za čo by mal dokončiť inžinierske siete a most na Ostrov. Stavba kúpaliska bola extrémne predražená, stála 7,3 milióna eur a až do konca roku 2020 bude mesto splácať 10.500 eur mesačne,“ skonštatoval Rybníček.

Nové kúpalisko bolo vyvolanou investíciou súvisiacou s modernizáciou železnice na rýchlosť 160 kilometrov za hodinu, staré kúpalisko museli zbúrať, aby uvoľnilo miesto železničnej trati. „Rokovania s ministerstvom dopravy a Železnicami Slovenskej republiky trvali dva roky až do roku 2013, kedy sa nám podarilo podpísať zmluvu, ktorej súčasťou bolo uvoľnenie financií na rekonštrukciu mosta a dotiahnutie sietí na kúpalisko,“ doplnil trenčiansky primátor.



Od roku 2013, kedy zbúrali starú letnú plaváreň, boli Trenčania bez letného kúpaliska. Ďalšie zdržanie spôsobil stav mosta na Ostrov, ktorý museli pre narušenú statiku postaviť takmer nanovo. Zhotoviteľ tak celú stavbu odovzdal mestu až koncom augusta minulého roku, kedy už nemalo zmysel kúpalisko sprístupňovať verejnosti. “Spočiatku to 'vypadalo' tak, že statika mosta je v poriadku, po obnažení mostovky sa zistilo, že staticky ten most nie je stabilný, preto sa musela prepracovať celá statika, je tam nová cesta, zvodidlá, takže je to prakticky nový most,“ zdôvodnil zdržanie generálny riaditeľ zhotoviteľskej spoločnosti TSS Grade Dušan Chovanec.

Súčasťou areálu nového kúpaliska sú štyri bazény s celkovou vodnou plochou 2885 štvorcových metrov, tobogany, ihrisko na plážový volejbal, dva stolnotenisové betónové stoly, detské ihrisko s hracími prvkami, pitná fontána, dva bufety, prevádzka zmrzlinového občerstvenia, stánok na 'fresh' nápoje, trampolíny. Návštevníkom je priamo pri kúpalisku k dispozícii 62 parkovacích miest a neďaleko pri krytej plavárni ďalších 236 parkovacích miest, všetky bezplatne. Priamo pred vchodom sú k dispozícii stojany na bicykle.