Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Trenčianski leteckí záchranári ratovali muža po zásahu prúdom

Na snímke ukážka práce leteckých záchranárov počas otvorenia nových priestorov Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) v Trenčíne v stredu 15. marca 2023. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Mužovi na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, po ktorom pacienta s popáleninami hornej končatiny v stabilizovanom stave transportovali vrtuľníkom na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

Trenčín 8. apríla (TASR) - Trenčianska posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air Transport Europe zasahovala v pondelok dopoludnia v obci Horné Srnie v okrese Trenčín. Muža tam zasiahol elektrický prúd. Informovala o tom VZZS na sociálnej sieti.

"Pomoc potreboval 35-ročný muž, ktorý bol zasiahnutý elektrickým prúdom. Po neodkladnom vzlete a pristátí vrtuľníka v blízkosti miesta udalosti si leteckí záchranári prevzali pacienta do svojej starostlivosti," informujú leteckí záchranári.

Mužovi na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, po ktorom pacienta s popáleninami hornej končatiny v stabilizovanom stave transportovali vrtuľníkom na ďalšie ošetrenie do Fakultnej nemocnice Trenčín.